Ајуш Пател расветлува како неговиот успешен пристап кон стекнување и одржување на растот на социјалните медиуми

  • Многу е важно да се сервира релевантна содржина и да се забавуваат гледачите со нивната тема од интерес.
  • Останете доследни на сè што прави.
  • Луѓето треба да се поврзат и да се поврзат со она што го гледаат или слушаат.

Сметките на социјалните медиуми честопати се сметаат за еден од најлесните начини за развој на вашата деловна активност, како и за развој како индивидуален уметник. Сепак, не е чаша секој да го одбележи нивното присуство на социјалните мрежи. Уште потешко е да се одгледува особено на него и најтешко е да се одржи остварениот раст.

Потребни се стратешки активности за да се добие посакуваната публика што може да помогне во исполнувањето на целта на сметката на социјалните медиуми што ја создаде. Постојат бројни работи што одат како состојки во процесот на правење успешна сметка на социјалните мрежи. Уште од неговото создавање до неговото одржување, целиот процес бара постојани напори.

Ајуш Пател, експерт за сајбер безбедност, кој потекнува од УП, ја совлада оваа уметност за стекнување успех на сметките на социјалните мрежи. Според него, сметката на социјалните медиуми, особено ако е наменета да биде извор на приход, мора да се третира како само друг бизнис модул. Секој нов следбеник носи можност за идна интеракција и секоја нова интеракција има обем на внесување елементи што можат да создадат деловни активности. На прашањето за оваа тема, Ајуш вели: „На многу тежок начин научив за сметките на социјалните мрежи. Морав да минам низ бројни неуспешни обиди и повеќе испитувања за конечно да дојдам до петте главни елементи што ја прават нечија сметка на социјалните мрежи да ја служи целта за која е создадена “.

Петте главни елементи, според Ајуш, кои се извор и сила на успехот на сметките на социјалните мрежи, вклучува „Забавен пристап“, бидејќи тој е првиот елемент.

1. Забавен пристап

Според Ајуш, на кое поле се однесува сметката, но содржината мора задолжително да ги забавува своите гледачи и следбеници. Овде, зборот забава се користи во поширок аспект. Колку за илустрација, ако има сметка на социјалните мрежи во врска со секојдневните случувања во градот, треба да објавува содржини кои се релевантни за исполнување на целта да ги направат гледачите свесни за инцидент во градот и оттука да ги забавуваат оние кои дојдете во просторот за да знаете што точно им се сервира. Имањето забавен пристап ќе и помогне на сметката да добие нови насочени следбеници, како и да го одржи остварениот раст. Затоа, многу е важно да се сервира релевантна содржина и да се забавуваат гледачите со нивната тема од интерес.

Секој нов следбеник носи можност за идна интеракција и секоја нова интеракција има обем на внесување елементи што можат да создадат деловни активности.

2. Доследност

Не само додека работи сметка на социјалните медиуми, туку и постојаноста е важен елемент за да се постигне успех во која било област. Ако некој не е доследен во која насока се вложуваат напорите, постои занемарлива можност за каков било успех. Конзистентноста при објавување на соодветната содржина е подеднакво важна. Како и да е, забавната и релевантна содржина се сервира, но доколку не се сервира постојано, суштината на сметката постепено згаснува од умот на гледачот. Оттука, многу е важно да се остане доследен на сè што прави.

3 Упорност

Во овој свет на технолошка трансформација и дигитална револуција, нивото на трпеливост на човекот драстично се намали. На секоја нова иницијатива и треба одредено време за да го обележи своето присуство и потоа постепено да расте. Сличен концепт се однесува на сметките на социјалните медиуми. Да се ​​има нестабилен ум може да направи повеќе штета отколку корист на сметката. Недостаток на трпеливост може да доведе до несакани активности за брз раст на сметката што на крајот ја влошува вредноста и суштината на сметката. Упорноста може да дејствува како благодет во процесот на раст. Водењето евиденција за вашиот раст може да помогне во одржувањето на упорноста.

4. Интеракција

Секоја сметка на социјалните медиуми без интеракција може да добие раст во несигурна состојба, но одржувањето на тој раст станува невозможно. Интеракцијата не само што го одржува растот, туку помага и во зголемување на спектарот. Интеракциите конкретно со повратните информации, и помагаат на сметката да се подобри и понатаму помага во процесот на развој.

5. Етика и принципи

„Последниот и најважниот елемент што е потребен за успешен профил на социјалните медиуми е да се обезбеди и одржува вредност на нечија сметка. Повторно, дури и овој елемент е релевантен во сите други полиња за да се постигне успех. Чувствата, етиката и намерите зад содржината влијаат врз целокупната изведба на нечиј профил. Луѓето треба да се поврзат и да се поврзат со она што го гледаат или слушаат. Не само што дава чувство на задоволство и среќа, туку исто така обезбедува и позитивна енергија што мотивира да вложат напори напред “

Брис Рос

Писател | Новинар | Блогер |

Се размислуваше за „Ајуш Пател расветлува како неговиот успешен пристап кон стекнување и одржување на растот на социјалните медиуми“

Оставете Одговор