Возење побарувачка за пазар на таблети расте силно

Појавата на двојни оперативни системи и широкиот капацитет на складирање на различните апликации преземени на таблети им овозможи на продавачите на табели да иновираат нови оперативни системи. Азиско-пацифичкиот регион доминираше на светскиот пазар на таблети во 2019 година, со учество од 34.8 %% во смисла на корисно, следено од Европа, Северна Америка, Средниот исток и Африка и Латинска Америка.

Производителите на таблети можат да специјализираат за надградба на своите постојни оперативни системи и да понудат подобрени карактеристики. Производителите можат да лансираат надградени верзии на уреди со подобрени карактеристики на пазарот, со што ќе се создаде поцврста желба за купување кај потрошувачите и ќе се поттикне продажбата. Како пример, во 2015 година, Самсунг ја лансираше серијата „Галакси Таб А“ со ажуриран Андроид Маршмалоу, неговата шеста најголема верзија на Андроид ОС, кој нуди подобрени карактеристики како режим на повеќе корисници, кратенки на заклучен екран, дозволи за апликации и режим на дремка .

Побарајте примерок

Клучни Возачите

Во скорешното минато е забележана промена на парадигмата во претпочитањето на потрошувачите за таблет уреди. Во моментов, таблетите се користат за различни апликации во бројни сектори, вклучувајќи образование, корпорации, лични, комерцијални, итн.

Во скорешното минато е забележана промена на парадигмата во претпочитањето на потрошувачите за таблет уреди. Во моментов, таблетите се користат за различни апликации во бројни сектори, вклучувајќи образование, корпорации, лични, комерцијални, итн.

Понатаму, дизајните на таблетите значително се променија во согласност со побарувањата на потрошувачите, кои вклучуваат карактеристики како лесни уреди и подобрена резолуција и големина на екранот, зголемена графика за игри и видео проследување и апликации за да овозможат плаќање сметки или синхронизација со други електронски уреди за контрола и следење цели.

Покрај тоа, најавувањето на најновите подобрени модели со профитабилни карактеристики се предвидува да го зачини растот на светскиот пазар на таблети за време на периодот на прогноза.

Зголемениот раст на светското трговско претпријатие, како резултат на неконтролираниот економски развој во економиите во подем, се главните фактори кои го придвижуваат светот Пазар на таблети раст.

Понатаму, таблетите помагаат во зголемувањето на деловните поставки, поради различните напредни и корисни карактеристики што ги нудат големите продавачи. Како пример, во јули 2015 година, во согласност со анализата на кохерентниот увид на пазарот, зголемениот удел на таблети е распореден низ компаниите во Велика Британија, Франција и Германија.

Според анализата на Кохерентниот увид на пазарот, околу 40% од корисниците користат таблети само за деловни цели, додека спротивните 60% од корисниците го користат уредот за забава или лична употреба.

Клучни Ограничувања

  • Зголемената склоност на потрошувачите кон „фаблетите“, уред за фузија помеѓу таблетот и телефонот, се предвидува да го попречи донесувањето на таблетите во блиска иднина.
  • Хибридниот компјутер, интеграција на лаптоп компјутер и таблет компјутер, обезбедува многу понапредни карактеристики од таблетите како лесен дизајн, надворешна тастатура и подобрена ефикасност на енергијата. Зголемената побарувачка за овие уреди се предвидува да го ограничи растот на пазарот до одредена мера.
  • Понатаму, зголемената побарувачка за паметни телефони, со карактеристики слични таблети како пошироки екрани, напредни оперативни системи и релативно помала тежина се очекува да го ограничи растот на светскиот пазар на табели за време на периодот на прогноза.
  • Производителите што се појавуваат на пазарот се фокусирани на значително намалување на вредноста на таблет компјутерите во споредба со основањето продавачи. Новите учесници добиваат маргина на висок профит, поради ниските трошоци за производство на уредите.
  • Понатаму, зголемената конкуренција меѓу главните играчи на пазарот и постојаниот пад на цените се очекува да го попречат растот на светскиот пазар на таблети во текот на периодот на прогноза. Како пример, Micromax, Asus и Xiaomi нудат таблети со слични карактеристики како оние на клучните играчи како Apple и Samsung по релативно ниска цена.

Барајте PDF брошура

Клучни Трендови

Северна Америка

Трендови Во Северна Америка, Епл, АД има доминантна позиција на пазарот на регионални табели. Претпријатието ги диверзифицираше своите канали на дистрибуција со цел да ја прошири својата потрошувачка база.

Зголеменото усвојување на таблети од страна на неконвенционални крајни корисници, како што се ресторани, образование и здравствени сектори, се предвидува да ја зачини побарувачката за таблети во регионот за време на периодот на прогноза.

Оваа голема побарувачка се должи на растечките апликации за таблети како начин за зајакнување на образовните институции. Во рестораните, таблетите со маса се користат за прикажување на менија и за да им се овозможи на клиентите / патниците да нарачуваат храна и да плаќаат сметки.

На глобалниот пазар на таблети, според оперативниот систем, под-сегментот iOS доминираше на светскиот пазар во 2019 година, со учество од 45.7% во смисла на корисно, проследено со Android и Windows, соодветно.

Трендови во Латинска Америка

Во моментов, оперативниот систем Андроид има најголем удел на регионалниот пазар. Различни производители на андроиди уреди се фокусирани на влегување во регионалниот пазар на табели.

Во согласност со анализата на Кохерентниот увид на пазарот, таблетите со Android учествуваат со 74% удел на пазарот на таблети во Аргентина и 71% удел во Бразил и 59% удел во Мексико.

Образовните институти во Латинска Америка сè повеќе прифаќаат таблети, за да се модернизираат наставните методи што комбинираат дигитални алатки со конвенционални наставни техники, се предвидува да го поттикне растот на пазарот на таблети во Латинска Америка.

Како пример, во 2014 година, владата на Мексико објави дека планира да дистрибуира 700,000 таблети на наставниците и учениците во основните училишта во следната фискална година.

Информации за сегментот:

Во глобално ниво Пазар на таблети, од страна на ОС, под-сегментот iOS доминираше на светскиот пазар во 2019 година, со учество од 45.7% во смисла на корисно, проследено со Андроид и Виндоус, соодветно.

Key играчи

Клучни играчи кои работат во рамките на глобалниот пазар на таблети се Acer Inc., Asustek, Apple Inc., Xiaomi, Samsung, Lenovo Group Limited, Micromax и Huawei Technologies Co. Ltd.

Клучни случувања

  • Клучните компании во рамките на пазарот се фокусирани на лансирање производи, за да го зајакнат своето портфолио на производи. Како пример, во август 2018 година, Asustek, технолошка компанија со седиште во Тајван, претстави три нови таблети со Android Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer и Eee Pad MeMo на Consumer Electronics Show во Лас Вегас, САД
  • Главните играчи на пазарот се вклучени во лансирање на производи, за да се реализира конкурентска предност на пазарот. Како пример, во март 2019 година, Apple Inc. ги претстави своите два нови таблети, iPad Mini и iPad Air со процесорот A12 Bionic на Apple.

Shweta_Coherent

Shweta е Егзекутив за оптимизација за Кохерентен пазар увид.
https://www.coherentmarketinsights.com

Оставете Одговор