Why Press Releases and Distribution Services Did Not Work for Us…

Тестамент

Откако плативте за неколку соопштенија за медиуми и услуги за дистрибуција,
ние откривме дека Комуналните новости се подобра бесплатна услуга


Кога платив сервис за соопштение за медиуми, не еднаш ниту една новинска агенција ги собра нашите написи. Уште полошо, кога го пребарував Гугл користејќи го точниот наслов што го користев на моето издание за вести, не можев да го најдам. Моето ослободување едноставно исчезна. Сега, знам зошто тоа не функционираше. Дозволи ми да објаснам.

Гугл го казни објавувањето доколку најде повеќе копии. Соопштението за печат е прва копија. Во најдобар случај, три новински агенции ги собереш (правејќи четири примероци). Секоја копија би делела околу една четвртина од вредноста за пребарување, ставајќи го ранг-страницата за пребарување на секоја копија многу пониска во индексот отколку само еден добар пост.

Интернет-страниците за дистрибуција на соопштенија за печатот не можат да го ограничат бројот на копии на објавено ново издание. Нивните веб-страници базирани на вести добиваат многу низок ранг на Google поради прекумерни копии. Овие многу лоши рангирања на веб-страници ми го направија невозможно да најдам никаков доказ на светската мрежа дека јас овластував соопштение

Како резултат на тоа, нашето многу значајно соопштение за вести никогаш не беше видено, иако плаќав за услугата за печатот. Не мислам да подразбирам дека сите агенции за печат се лоши. Но, во денешната матрица за пребарување во која доминира Гугл, малопродажните услуги за печатот во основа се застарени. Целокупната структура за печатот сега е казнета со тековните алгоритми на „Гугл“, со што написите за вести на клиентот, како мојата, исчезнаа. Колку е поголема, како што се нарекуваат „компании за ослободување“, има најлоша ранг-листа на Google. Затоа, се чини дека алгоритмите на Google навистина ја прават структурата на печатот како оксиморонска услуга.

Кога погледнав повеќе копирани постови на неколку веб-страници и гледав на други слободни страници, го најдов истиот ефект како и на соопштенијата за печатот: написи што не беа гледани или исчезнати. Тие на никој начин не го набудувале бројот на копии. Така, моите најважни написи влегоа во она што го нарекувам „Интернет-касап“. Други го нарекуваат духови. Ако не можев да ги најдам моите статии кои ги знаат точно вистинските зборови за употреба, како може некој од моите идни клиенти да се сопне на мојата работа. Одговорот беше јасен; тие никогаш не можеа.

We wrote “financial only” posts on Seeking Alpha and achieved one of the largest bond followings which were often ranked #1 in views. Surprising to me, I haven’t written for them in over a year and yet today they rank me #15 in current views. Some of the time Seeking Alpha cut out all of my links, and almost always cut one or two of the allowed three links. And they absolutely limited the number of copies.

Бидејќи мојата услуга со нив стана многу популарна, тие започнаа да плаќаат значителна месечна претплата за нивните клиенти да ги прочитаат нашите авторски статии. Вистинскиот проблем за мојот тим беше тоа што моделот Seeking Alpha со наплата на месечна претплата за да ја видиме нашата работа стана директен конкурент. Тие работеа спротивно на услугите што ги обезбедуваше мојот тим, додека знаевме дека и ние се обидувавме да обезбедиме услуга заснована на такси. Верувам дека затоа се чинеше дека секогаш ги намалуваа нашите врски. И повторно, исто како и услугите за дистрибуција на соопштенија за медиуми, и овие деловни структури честопати работат против најдобриот интерес на мојата компанија, што го отежнува користењето на Интернет за да расте.

Сега со „Комунални новости“, ги гледам моите статии веднаш. Јас сум во состојба брзо да ги доведам при пребарување на Google со едноставно користење на насловот на мојата статија. Комунални новости ја даваат целата моја напишана статија без ограничување на моите зборови (со сите три врски) Цената ме прави многу среќен бидејќи БЕСПЛАТНО е многу добра цена.

Но сега, недостатоците. Објавив неколку написи на други бесплатни веб-страници, заедно со Комунални новости. Потоа добија е-пошта од уредникот на „Комунални новости“ во која се вели дека тие ја симнале мојата статија за кршење на политиката „само уште еден пост“. Тоа е кога сфатив зошто „Комунални вести“ работеа за мене. Значително е подобро да се работи со веб-страница што следи и одржува добар ранг на пребарување за нивните клиенти.

Друг актуелен недостаток е страницата „Комунални новости“ е сè уште млада и ја немаат постигнато читателската публика на „Барај алфа“. Но, во комуналните вести се ставаат многу силни стапки на раст, значително побрзи отколку што правеше „Алфа“. Дури и со помалку читателска публика и не се во конкуренција, се чини дека станува збор за миење на олово што доаѓа за нас.

Па сега, повторно ми се олеснува кога уредникот го ограничува бројот на копии и не ми ги намалува линковите. Колку повеќе размислувам за тоа, убаво е да видам некој да го зголемува севкупниот квалитет, да работи со Google и мене, наместо да се спротивстави на пребарувачот и на мојот бизнис, бидејќи сфаќам дека овој модел е најдобар за подобрени пласмани на статии. Плус, сакам да добијам непосредно признание кога ќе видам дека статијата е на нивната страница. Најчесто можам да го најдам објавата во пребарувањето на Google, честопати на самиот врв на пребарувањето за насловот следниот ден.

Како заклучок, многу ми се олеснува кога уредникот го ограничува бројот на копии и не ги скрати моите врски. Колку повеќе размислувам за тоа, прекрасно е да се види некој (Комунални новости?) Да го зголеми севкупниот квалитет работејќи со Google и мене, наместо да се спротивстави на пребарувачот и на мојот бизнис. Сфаќам дека нивниот модел е најдобар за подобрена поставеност на статии. Задоволувачко е да се добие веднаш препознавање кога ќе ја видам мојата статија на нивната страница. Јас можам лесно да го најдам објавата во пребарувањето на Google, честопати на самиот врв на пребарувањето за насловот следниот ден.

Се прашувам како би можеле да го сторат тоа бесплатно. Комунални новости е далеку подобра услуга што работи заедно со нас за да се добие голема публика за сите “.

Ренди Дуриг
Основач на портфолиото FX2